بازار آهن در تقلا برای عبور از رکود

بازار آهن

 

بازار آهن و فولاد دیروز در اکثر محصولات با ثبات قیمت همراه بود با این حال، برخی از کارخانه‌ها در میلگرد، تیرآهن، ورق_سیاه و پروفیل کاهش قیمت اعمال کردند.

قیمت میلگرد آجدار در بازار آهن حول ۲۴۳۰۰ تا ۲۵۲۰۰ تومان در نوسان است؛ همانطور که قبلاً نیز گفته شده بود، تغییرات قیمتی در این بازار چندان محسوس نیست. مشکل اصلی بازار میلگرد، #ضعف_تقاضا است. تقاضا در این بازار بسیار ضعیف است و همین امر باعث شده تا قیمت‌ها در سطح ثابتی باقی بمانند؛ اما در برخی مبادی فروش بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومان هم کاهش قیمت مشاهده شد.

با تکمیل تقریبی جدول رده بندی قیمت‌های میلگرد، قیمت میلگرد آجدار استاندارد در محدوده ۲۴۵۰۰ تا ۲۶۵۰۰ تومان قرار دارد. متوسط نرخ تقریبی این بازار حدود ۲۵۴۱۰ تومان به اضافه است.

گفتنی است قیمت میلگرد در ۲۰ روز گذشته به طور متوسط و تقریبی با کاهش ۸۱۰ تومانی مواجه شده است. گپ قیمت #میلگرد_بورسی با بازار ۲۰۰۰ تومان بود که به ۱۵۰۰ تومان کاهش یافت. این گپ قیمت بسته به بود و نبود کالا، خالی یا غیرخالی بودن بار و مدت بارگیری متفاوت است.

به عنوان نمونه قیمت #میلگرد_نیشابور ۲۴۵۰۰ تا ۲۵۳۰۰ تومان اعلام شد؛ قیمت میلگرد جهان و ابرکوه ۲۴۳۰۰ تا ۲۴۷۰۰ تومان گزارش شد. تفاوت قیمت میلگرد مبادی مختلف ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان است.

اکثر کارخانه‌های تیرآهن نیز دیروز قیمت محصولات خود را ثابت نگه داشتند اما #ذوب_آهن_اصفهان و #فولاد_یزد در برخی سایزها کاهش قیمت ۱۰ تا ۱۰۰ هزار تومانی را اعمال کردند.

غالب کارخانه‌ها قیمت روز پروفیل #ساختمانی، پروفیل #مبلی، پروفیل #صنعتی و سایر پروفیل‌ها را ثابت نگه داشتند با این حال، برخی از کارخانه‌ها نیز در محصولات خود کاهش قیمت ۲۰۰ تومانی را اعمال کردند؛ قیمت لوله #گازی، قیمت لوله #مبلی، لوله #اسپیرال و… در اکثر کارخانه‌های تولیدکننده ثابت بود. قیمت #نبشی و #ناودانی نیز کماکان در کلیه کارخانه‌ها ثابت اعلام شد.

خریداران باید به شدت در مورد کانال فروشنده دقت داشته باشند و قیمت پایین را ملاک عمل قرار ندهند. زیر فروشی در بازار میلگرد و تیر ذوبی شدت گرفته است و قیمت شاخه با ظرفیت همخوانی ندارد.

🔻رشدی مقطعی یا رونقی پایدار؟
در حالی که حجم معاملات در زنجیره آهن و فولاد در بورس کالای ایران طی هفته نخست خرداد افزایش یافته، برخی کارشناسان این موضوع را نشانه‌ای از رونق واقعی این بازار نمی‌دانند. رکود حاکم بر صنعت ساختمان و فروکش شدن انتظارات تورمی به دلیل تلاش‌های دولت برای مهار نرخ #ارز، مانع از رونق این بازار در میان‌مدت خواهد شد.

در چنین شرایطی، تسهیل #صادرات تنها راهکار عبور از بحران رکود خواهد بود. با این حال، بانک_مرکزی با اعمال محدودیت‌های جدید، روز به روز شرایط را برای صادرکنندگان دشوارتر می‌کند و استمرار تولید صنعتی را با چالش جدی مواجه می‌کند

🔻رشد معاملات، رونق واقعی نیست
هفته جاری شاهد عرضه ۲۴۰ هزار تن #آهن_اسفنجی در #رینگ_صنعتی #بورس_کالای_ایران بودیم که این رقم، بیشترین میزان عرضه این محصول در سال جاری محسوب می‌شود. از این حجم، ۳۵ هزار و ۴۰۰ تن در بازار مچینگ و مابقی در بازار اولیه به فروش رسید.

برخلاف هفته‌های گذشته، معاملات آهن اسفنجی در اولین هفته خرداد از رونق نسبی برخوردار شد. ۱۷۷ هزار تن از این محصول در این بازار مورد معامله قرار گرفت که بالاترین حجم فروش آهن اسفنجی از ابتدای سال ۱۴۰۳ در بورس کالا به شمار می‌رود.

با وجود افزایش تقاضا، کاهش قیمت‌های پایه باعث شد تا آهن اسفنجی در این هفته با کمترین قیمت خود در سال جاری به فروش برسد. در روز ششم خرداد، بیشترین حجم آهن اسفنجی از ابتدای سال در کف قیمت معامله شد. میانگین نرخ فروش آهن اسفنجی در این هفته ۱۲ هزار و ۳۶۳ تومان بود.

در حالی که آمار معاملات نشان‌دهنده بهبود فروش‌ها و کاهش رکود در بازار آهن اسفنجی است، برخی فعالان بازار این رشد را مقطعی و جبران بخشی از کاهش خریدها در هفته‌های قبل می‌دانند.

آنها با اشاره به انباشت محصول در بازار محصولات نهایی فولادی و همچنین محدودیت‌های صادراتی، معتقدند که نمی‌توان به رونق پایدار در این بخش امیدوار بود.

toospendar
ارسال دیدگاه